miercuri, august 26, 2009

O poveste fără nume.


Hai să ne redenumim lumea.

O să mă trezesc într-o zi şi o să vreau să schimb modul în care percep lumea. O să şterg cu guma toate numele pe care le cunosc şi pe care le-am folosit şi toate ideile preconcepute sau experienţele trăite.

Vom simţi dorinţe, nevoi, emoţii, dar le vom şterge. Doar pentru a le mai simţi o dată, pentru a fi convinşi de ele, pentru a le dori mai mult.

Vom redeveni copii, ca altădată. O să ne ţinem de mână şi o să păşim într-o poveste fără nume. Da. O nouă poveste. Creată dintr-o viaţă obişnuită. Dar din experienţe unice.


O să bem un ceai de fructe la Cărtureşti şi o să citim frânturi de emoţie din cărţi prăfuite. O să pictăm totul în culori fără nume. O să descoperim fragmente de mare şi felii de cer şi o să alergăm până le prindem. O să fredonăm cântece preferate fără cuvinte şi o să dansăm până cădem râzând. O să aşteptăm ploaia cu nerăbdare, ca atunci când ajunge, să ne căutăm sub picăturile de vise cu aromă de căpşuni. O să iubim soarele şi să înotăm în valuri de lumină. Şi apoi o să ne facem un jurnal din chipul celuilalt, ştiind că vom găsi acolo tot ce am trăit până atunci.

Hai să căutăm lumea şi să o simţim aşa cum obişnuiam odată.
Şi apoi îi vom descoperi numele.

vineri, august 21, 2009

Rapsodie de culoare.

Trăim într-o lume colorată!!!

Hai să ne pictăm lumea. Fiecare cu o culoare. Sau fiecare cu o mie de culori. Ne cumpărăm vopsele şi pensule de 10. Sau nuu!! Mai bine fără pensule! Hai să pictăm cu degetele. Şi cu mâinile. Şi cu hainele. Şi cu tot corpul. Să ne jucăm cu vopsea ca acei copii. Să alergăm, să râdem şi apoi să ne îmbrăţişăm plini de vopsea. Şi să râdem iar. Să fim şi noi nişte zgubilitici coloraţi în lumea noastră colorată!

Să gândim puţin, dar să simţim totul!! Ca doi pinguini!

Hai să fim doi pinguini coloraţi!!
Şi să ne placă acadelele.
Şi să ne transformăm lumea într-o acadea colorată!




joi, august 20, 2009

Şi ce dacă?

Căţel. Pisică. Papagal. Cal. Canar. Hamster. Porcuşor(cu sau fără Guineea). Nu peşti. Raţă. Cămilă. Iepure. Veveriţă. Viezure. Ornitorinc.

Gata!!
Ce atâtea complicaţii?

Vreau un pinguin! De fapt nu! Vreau doi pinguini. O fetiţă şi un băieţel. Să nu moară de singurătate, ca papagalii. Şi să se iubească muuult. Şi să îşi spună că se iubesc. Şi să se îmbrăţişeze. Şi să viseze la iubirea lor. Şi să nu se sature unul de altul niciodată. Şi să se privească în fiecare zi ca pentru prima oară şi să fie fericiţi că sunt pinguini şi s-au cunoscut.



Vreau să fiu un pinguin. Şi să găsesc un alt pinguin. Dacă aş fi fost pinguin, m-ai fi iubit?


Vreau un pinguin. Să mă iubească. Chiar dacă nu sunt un pinguin.


Hai să ne iubim ca doi pinguini. Te iubeeesc!!!



- Tuuuu… te mănânc, tu!

- ???
- Te mănânc, tu… şi nu te mai cac!!!